Vogels

VA Parda vom Suentelstein

Duitse Herder WK 2018 te Nürnberg Duitsland.

Op de wereldkampioenschappen te Nürnberg behaalde Parda Vom Suentelstein een VA titel (Vorzüglich Auslese). Dat is de hoogst haalbare titel welke je kan behalen op de wereldkampioenschappen. Wij zijn bijzonder trots op dit resultaat.

Vrijdag pakwerk een spannende dag

Op het WK wordt op vrijdag pakwerk gedaan waar alle honden in de gebruikshonden klasse aan deel moeten nemen. Wanneer het pakwerk niet goed gaat dan is het niet meer mogelijk om een goede plaats te halen. Vrijdag is dan ook altijd een spannende dag. Hoewel Parda vom Suentelstein haar "werk" altijd met veel overtruiging en plezier doet blijft het een moment opname. Daarbij komt er nog wat spanning bij kijken en het trainen in een voetbal stadion met publiek is niet tot nauwelijks te trainen.

Alléén goed getrainde Duitse Herders met een sterk en zeker karakter zullen deze beproeving tijdens de wereldkampioenschappen doorstaan.

Meer dan 30% van de ingeschreven Duitse Herders in de gebruikshondenklasse zijn niet door deze proef gekomen.

Parda liet net als vorig jaar een mooi stukje pakwerk zien en kwam zonder problemen door deze proef.

Wachten in welke ring je opgeroepen wordt.

Aangezien er op het WK veel honden gemeld worden wordt een klasse onderverdeeld in 2, 3 of 4 ringen. Alléén de eerste ring loopt op zondag in het stadion. De andere ringen lopen op zaterdag op de bijvelden naast het stadion. Om kans te maken op een super plek moet je dus wel opgeroepen worden in de eerste ring welke bestaat uit ongeveer de 50 beste Duitse Herders ter wereld.

Parda in ring 1

Vrijdag avond kregen we te horen dat Parda in de eerste ring opgeroepen was. Geweldig nieuws nu werden de kansen op een top plaats mogelijk. We werden op de 16 plaats opgeroepen en wonnen tijdens de loopkeuring nog 3 plaatsen. We hoopten op dat moment dat we top 3 V zouden lopen maar de keurmeester gaf 13 VA titels weg!

Video van pakwerk en de standkeuring

Hiernaast de video van het pakwerk en de standkeuring. Helaas hebben we (nog) geen video van zondag in de ring

Foto's en video van het WK 2018

 
Flower

Duitse Herder kennel Aus Felsbrockendorf

Dog training and more KvK nr. 70268975
Semmelinksdijk 11
7775 PG Lutten
Nederland

0031615051195
info@ausfelsbrockendorf.nl

Duitse Herder Kennel Overijssel / Drenthe

Duitse Herder pups te koop

 

Op zoek naar een Duitse Herder pup met stamboom? Een Duitse Herder pup uit KEURFOK? Wij hebben momenteel Duitse Herder Puppies beschikbaar.

 

Duitse Herder Puppies
Duitse herder puppies
Duitse Herders Duitse herder kennel

Duitse Herder Kennel Overijssel / Drenthe - Hondenartikelen: Hondenshop online Aan het werk met je Duitse Herder? Online Hondenschool